Ervaringen Hagen

Maatwerk

Ronald en Eduard komen eens per week naar de locatie in Rijssen met tal van sportattributen. Afhankelijk van het weer en de wensen van de doelgroep, wordt er een trainingsprogramma gemaakt. Veelal starten de sporters (die tussen de 23 en 53 jaar zijn) met een rustig rondje joggen. Verder zijn er grondoefeningen, balspellen en vaak zoekt men het bos op voor een training in de natuur.

“Het sporten is niet ‘vrijblijvend’, we leggen dat ook zo uit aan onze cliënten. Als je je ergens aan verbindt, moet je ervoor gaan. Gemiddeld bestaan de groepen uit vijf tot acht mensen er is ook altijd een begeleider bij die zo mogelijk mee sport. Geweldig om samen te doen,” legt Josien uit.

Juiste aanpak

“Wij waarderen het erg dat Eduard en Ronald openstaan voor de juiste aanpak van de doelgroep. Het is soms even zoeken welk tempo en welk niveau van sporten aangeboden moet worden. Ook binnen de groep zijn er verschillende wensen en interesses. En het is natuurlijk van belang iedereen ‘aan boord te houden’. Daar gaan Eduard en Ronald heel positief en constructief mee om. Ze weten de juiste snaar te raken. Het sporten wordt zo aangeboden dat iedereen mee kan doen en het kan volhouden.

Ladiesrun

Een van de hoogtepunten was de Ladiesrun in maart 2018 in Rijssen. Twee deelneemsters liepen onder begeleiding van een individuele trainer de 5 km. Een ware prestatie en een hele overwinning voor iedereen die dit voor het eerst meemaakt!

“De reacties zijn erg positief. Cliënten voelen zich fitter, vallen af en zijn daar trots op. Ze genieten van de complimenten die ze krijgen van de trainers en begeleiders. Ook stimuleren ze elkaar.”

Onderdeel van de maatschappij

We zouden het heel mooi vinden om dit sportaanbod aan nog meer cliënten van Philadelphia aan te kunnen bieden. Immers, we willen heel graag dat onze cliënten niet alleen gezond blijven, maar ook plezier hebben in het leven. En vooral: daadwerkelijk onderdeel van de maatschappij zijn. Daarbij speelt sport een belangrijke rol.”